Kirill pátriárka levélben gratulált Orbán Viktor miniszterelnöknek a 2018-as parlamenti választásokon aratott győzelemhez

Őexcellenciája Orbán Viktor úrnak A Magyar Köztársaság miniszterelnökének

Excellenciás, tisztelt Miniszterelnök Úr!

Fogadja szívből jövő köszöntésemet a parlamenti választásokon elért győzelem alkalmából, amelynek eredményeképpen az Ön által vezetett pártszövetség elnyerte a szavazatok többségét

Ön úgy ismert saját országában, de annak határain túl is, mint tapasztalt állami vezető, aki életének jelentős részét hazája szolgálatának szentelte. Már eddig is nem kevés politikai és kormányzati tapasztalatot szerzett, és most ismét Magyarország kormányának vezetése kerül a vállára. Kétségtelen, hogy a lezajlott választás meggyőző bizonyítékát szolgáltatta annak, hogy a magyar polgárok bíznak az Ön által képviselt irányzatban.

Az Ön országának területén működik a Budapesti Egyházmegye, amely az Orosz Ortodox Egyházhoz tartozik. A 18. században, Tokaj földjén alapíttatott az első orosz ortodox templom. Szeretnék élni a lehetőséggel, hogy köszönetet mondjak Önnek és Ön által Magyarország állami szerveinek a jó viszonyért és a figyelemért, amellyel Egyházunk életét és pasztorális szolgálatát kísérik.

Kívánok Önnek lelki és fizikai erőt, Isten segítségét és sikereket az Önre váró feladatokhoz, Magyarország népének pedig békességet és jólétet.

 Tisztelettel:

 +Kirill, Moszkva és egész Rusz pátriárkája

This post is also available in: orosz

Vélemény, hozzászólás?