Antal érsek levélben gratulált Orbán Viktor miniszterelnöknek a 2018-as parlamenti választásokon elért sikerhez

Őexcellenciája Dr. Orbán Viktor úrnak A Magyar Köztársaság miniszterelnökének
Excellenciás és mélyen tisztelt Miniszterelnök Úr!

A Moszkvai Patriarkátus Magyar Ortodox Egyházmegyéje és a magam nevében szívből köszöntöm Önt és az Ön által vezetett pártszövetséget a parlamenti választásokon elért győzelem alkalmából!

 A választásokon elért siker meggyőző mértéke és a választók magas részvételi aránya arról tanúskodik, hogy a magyar állampolgárok többsége az Ön által képviselt utat támogatja, amely az állam jólétének a megerősítésére, a hagyományos erkölcsi értékek megőrzésére és további elmélyítésére irányul.

 Az Orosz Ortodox Egyház Magyar Egyházmegyéje magasra értékeli azt a kivételes támogatást, amelyben az Ön által vezetett Kormányzat által részesült és részesül a magyarországi ortodox templomok helyreállításának céljára, amiért kihasználva a mostani kedvező alkalmat ismét szeretném kifejezni szívből jövő, hálás köszönetemet.

 Az Úr őrizze meg Önt jó lelki és testi egészségben, és adjon Önnek és az Ön által képviselt pártszövetségnek erőt elhatározott terveik végrehajtására melyeket a magyar állampolgárok oly határozottan támogattak a magyar állam javára.

 Budapest, 2018. április 11-én

 Tisztelettel:

 +Antonyij Bécsi és budapesti érsek,

a Moszkvai Patriarkátus Határokon túli Hivatalának vezetője

Vélemény, hozzászólás?