Hilárion volokolamszki metropolita találkozója a Magyar Egyházmegye híveivel

Hilarion metropolita, a Moszkvai Patriarkátus Külső Egyházi Kapcsolatok Osztályának vezetője október 12-én, csütörtökön, este 7 órakor találkozott az egyházmegye híveivel a Nagyboldogasszony székesegyház hittantermében. A metropolita Kirill moszkvai pátriárka áldásával érkezett Budapestre, hogy részt vegyen azon a nemzetközi konferencián, amelyet a magyar kormány kezdeményezésével a szerte a világon tapasztalható keresztényüldözés jegyében hívtak össze. 

Az esti találkozón, amelyre sok hívő és több pap is eljött az egyházmegyéből, prot. Magyar István, a Nagyboldogasszony egyházközség első lelkésze köszöntette a magas rangú egyházi vendéget, és Hilárion metropolita könyveinek magyar nyelven kiadott fordításait nyújtotta át ajándékul.

A metropolita a Budapesten, a keresztények védelmében összehívott konferencia jelentőségéről szólt az egybegyűlt hívők előtt, amelyen maga is résztvevőként volt jelen, majd az Egyház természetéről vallott gondolatait osztotta meg a jelenlévőkkel, és azt, hogy milyen szerep vár az Egyházban minden egyes hívőre.

A metropolita beszéde után prot. Kim Nyikolaj meleg szavakkal köszönte meg az elhangzott tanítást a hallgatóság nevében, és arra buzdította a jelenlévőket, hogy tegyék fel kérdéseiket a főpapnak. A kötetlen, meghitt hangulatú beszélgetés a késő esti órákban ért véget.

 

This post is also available in: orosz

Vélemény, hozzászólás?