Húsvéti főpapi liturgia az ürömi templomban

Img00001Márk érsek budapesti főpásztori látogatásai során április 14-én, Húsvét Keddjén az ürömi templomot és közösségét is fölkereste, ahol a Szent Alexandra császárnő és vértanúnak szentelt templomban vezette a Fényes heti szent liturgiát és a húsvéti körmenetet. 

A főpásztorral együtt szolgáltak az egyházmegye papjai: prot. Kádár Iván, a budapesti Radonyezsi Szent Szergij templom parochusa, prot. Nyikolaj Kim, hévízi parochus, Gyimitrij Szvirko pap, az ürömi templom elöljárója, Szvjatoszlav Bulah pap, valamint Vlagyimir Csepizsov diakónus. Az ünnepi istentiszteletet az oltárban együtt imádkozva követte Tatárka Kirill pap, a miskolci Szentháromság templom megbízott parochusa.

A szent liturgia végén Márk érsek a „Szent Vlagyimir apostoli fejedelem elhunytának ezeréves évfordulójára (1015-2015)” kibocsátott emlékérmet nyújtotta át az ürömi egyházközség több, aktív tagjának, valamint Laboda Gábor Szergiusznak, Üröm városa polgármesterének, a templom egyik jótevőjének.

A Húsvét keddi ünnep a papság és a hívők kötetlen együttlétével, majd az ürömi polgármester ebédjével ért véget, amelyet Márk érsek és a kíséretében lévő személyek tiszteletére készített.

This post is also available in: orosz

Vélemény, hozzászólás?