Magyarországi katolikus egyházi delegáció látogatása a moszkvai patriarkátus Külső Egyházi Kapcsolatok Osztályán

2013. július 3-án találkozott Moszkvában a Külső Egyházi Kapcsolatok Osztályának helyettes vezetője, Filaret (Bulekov) főapát a Magyar Katolikus Egyház küldöttségével, amelyet Dr. Székely János, az esztergomi főegyházmegye segédpüspöke vezetett, és amely a „Béke és Béketeremtők” Társaság meghívására érkezett az orosz fővárosba.

Filaret főapát meleg szavakkal köszöntötte a magyar vendégeket Őszentsége, Kirill pátriárka nevében, és röviden ismertette a magyar papokkal, milyen feladatokat lát el a Külső Egyházi Kapcsolatok Osztálya.

Válaszában az esztergomi segédpüspök tolmácsolta Dr. Erdő Péter Esztergom-budapesti bíboros-prímás köszöntését, aki személyesen szeretné majd átadni Kirill pátriárka részére a meghívást, hogy látogasson el Magyarországra.

A megbeszélések során megvitatták az ortodox-katolikus együttműködés időszerű kérdéseit Európában, különös tekintettel az oktatás és a kultúra területén. Szóba került az I. világháború idején, Magyarország területén elhunyt oroszok emlékének a megörökítése.

A találkozás végén a beszélgetés résztvevői kölcsönösen megajándékozták egymást.

This post is also available in: orosz