Véget ért a mátrafüredi ortodox gyerektábor

2013. július 3-án ért véget a negyedik ortodox gyerektábor, amelyet a budapesti Szentháromság-egyházközség minden évben Mátrafüreden rendez meg. Évről-évre gazdagabb táborunk programja, és egyre több gyermek jön el. Újra és újra átéljük az egymással való találkozás örömét, megtanuljuk együtt leküzdeni a nehézségeket, és egyre inkább egy családnak érezzük magunkat.

Hálát adunk Istennek ezért a lehetőségért, sajnáljuk, hogy már véget ért, és a következőre egy egész évet kell még várnunk! Ámde tartsuk magunkat a közmondáshoz: „Jóból is megárt a sok”, így nem fogunk szomorkodni, hiszen szeptemberben újra találkozunk a vasárnapi iskola foglalkozásain.

A tábor alkalmával, a korábbi évekhez hasonlóan, a gyöngyösi Szent Miklós-templomban tartottunk szent liturgiát, szerdán és vasárnap, amelyen e templomban szokatlan módon nagyszámú gyermek és felnőtt hívő vett részt és áldozott. Jó érzés volt látni, hogyan nőnek, fejlődnek, lesznek egyre műveltebbek gyermekeink, a Nagyboldogasszony-székesegyház leendő felnőttei.

A tábori eseményekről készült fényképeket a Szentháromság-egyházközség oldalán lehet megtekinteni.

Dmitrij Kornyilov parochus

(ford. R. R. D.)

This post is also available in: orosz