Moszkva és egész Rusz pátriárkája levélben köszöntötte Orbán Viktort miniszterelnökké történt újraválasztása alkalmából

Őexcellenciája Orbán Viktor úrnak, Magyarország miniszterelnökének

Excellenciás és Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Szívből gratulálok önnek Magyarország miniszterelnökévé történt újraválasztása alkalmából! A parlamenti képviselők és az állam elnöke ismét bizalmat szavaztak Önnek, hogy vezesse országa kormányát.

Ön egyike azon kevés európai politikusoknak, akik tevékenységük során kiemelt figyelmet szentelnek a keresztény értékek támogatásának, a hagyományos családmodell és a társadalmi erkölcs megerősítésének. Úgy is ismerem Önt, mint a Közel-Kelet és Afrika országaiban az üldözött keresztények aktív védelmezőjét.

Az utóbbi években, jórészt az Ön támogatásának és személyes részvételének köszönhető, hogy jó viszony létesült a magyar állam és az orosz ortodox egyház között. Magasra értékelem az Ön gondoskodását és figyelmét, amelyet a moszkvai patriarkátus magyar egyházmegyéje szükségletei iránt tanúsít, amely az állam sokoldalú támogatásának köszönhetően sikeresen valósítja meg templomai felújítását, ill. megépítését. Közöttük a budapesti Nagyboldogasszony székesegyház restaurálását, amely a főváros építészeti remekműve. Remélem, együttműködésünk a jövőben is folytatódni fog.

Lelki és testi erőt kívánok Excellenciádnak, Isten segítségét és változatlan sikereket az Ön előtt álló magas és felelősségteljes szolgálathoz hazájának és népének.

Tisztelettel:

+Kirill, Moszkva és egész Rusz pátriárkája

This post is also available in: orosz