A Magyar Ortodox Egyházmegye templomaiban is megemlékeztek Irinej szerb pátriárkáról

2020. november 20-án, 91 éves korában hunyt el Irinej, szerb pátriárka. Kirill, Moszkva és egész Rusz pátriárkája levélben fejezte ki részvétét Hrizosztom helytartónak és a szerb szinódusnak, ahogy arról korábban beszámoltunk. Az Orosz Ortodox Egyház minden templomában és egyházközségében megemlékeztek a testvéri szerb egyház nemrég eltávozott elöljárójáról. Márk, budapesti metropolita is kifejezte részvétét Lukjan budai szerb érseknek, és a magyar egyházmegye templomaiban is imádkoztak az elhunyt főpásztorért. 

A budapesti Szentháromság egyházközségben nov. 21-én tartottak halotti emlékszertartást Irinej pátriárkáért, amelyet Bulah Szvjatoszlav pap, főpásztorunk tanácsos munkatársa végzett.

November 22-én, vasárnap, a budapesti Nagyboldogasszony templomban a vasárnapi szent liturgia halotti könyörgésében emlékeztek meg a szerb főpásztorról, majd az istentisztelet után prot. Magyar István, a templom legidősebb papja tartott halotti emlékszertartást.

A budapesti Radonyezsi Szent Szergij templomban prot. Kádár Iván tartott gyászszertartást az elhunyt lelki üdvéért. Ugyancsak halotti emlékszertartásokat tartottak a miskolci és a debreceni templomban.

Az épülő hévízi templomban és a szegedi Szent György templomban november 29-én, vasárnap, az elhunyt kilencedik napján tartottak halotti megemlékezést Irinej pátriárkáért.

Legyen néki örök emléke!

This post is also available in: orosz