Soltész Miklós államtitkár látogatása a budapesti Nagyboldogasszony templomban

2019. június 21-én, pénteken Soltész Miklós államtitkár munkatársaival együtt felkereste a Petőfi téri Nagyboldogasszony templomot, hogy megszemlélje a templom helyreállítási és felújítási munkálatait. Az államtitkár és kíséretének tagjai az újjáépülő déli torony 50 m magasan létesített munkaterére is fölmentek az építkezés céljára használt speciális liften, hogy lássák a torony tetején lévő kereszt felújítását. Fentről kivételes látványt nyújt a város, ráadásul az egész építkezést jól szemügyre lehet venni. A helyreállítási és felújítási munkálatok állásáról Ócsai Sándor fővállalkozó és Bulah Szvjatoszlav pap tájékoztatta az államtitkárt. 

Elkezdődött a déli torony újjáépítése, minden alkotóeleme készen áll. Mind a tetőszerkezet, mind a héjazat felújítása a végéhez közeledik. A templomhomlokzat felújítása is előrehaladott állapotban van, a márványoszlopok és a templom kődíszei gépi tisztítással lettek felújítva.

Az államtitkár a templombelsőt is megtekintette, ahol szintén teljes felújítás kezdődött. Az üvegablakok helyreállítása a végéhez közeledik, speciális védő- és melegítőréteggel és ráccsal lesznek ellátva, ott, ahol ez hiányzik.

Az államtitkár örömmel vette, hogy a templomfelújítás jó ütemben halad, és további sikereket kívánt a munkálatok befejezéséhez.

 

This post is also available in: orosz

Vélemény, hozzászólás?