Antal érsek találkozója Orbán Viktor miniszterelnökkel

Antal Bécsi-budapesti érsek 2018. szeptember 14-én, a Szent Kereszt Felmagasztalásának napján találkozott Orbán Viktorral, Magyarország miniszterelnökével Budapesten. A találkozóra és a megbeszélésre a parlament épületében került sor. A miniszterelnök részéről Balla János külügyi tanácsadó és Konkoly Norbert, Magyarország újonnan kinevezett moszkvai nagykövete vett részt, az érsek atya részéről pedig prot. Tatárka Kirill, a Magyar ortodox Egyházmegye titkára, valamint Bulah Szvjatoszlav érseki munkatárs-tanácsos. 

A beszélgetés során kormányzó főpapunk átadta miniszterelnökünknek Kirill Moszkva és egész Rusz pátriárkájának köszöntését és háláját azért a pénzügyi segítségért, amelyet a magyar kormányzat nyújtott egyházmegyénknek templomai felújítása és új építése céljára a tavalyi évben.

Antal érsek beszámolt a magyar kormányfőnek a pénzügyi támogatás alapján megkezdett felújítási munkákról a budapesti Nagyboldogasszony székesegyházban, a miskolci és a tokaji templomban, valamint a hévízi templom építésének előkészületeiről. Ezenkívül más kérdéseket is megvitattak az Orosz Ortodox Egyház és Magyarország kormányzata közötti kölcsönös viszonnyal kapcsolatban.

A meleg légkörű találkozó emlékére főpapunk és a magyar miniszterelnök ajándékot adtak egymásnak.

This post is also available in: orosz

Vélemény, hozzászólás?