Kirill pátriárka üzenete az ortodox ifjúság napja alkalmából

Drága Testvéreim! Szívből köszöntelek Benneteket az Úr Templomi Bemutatása és az ortodox ifjúság napja alkalmából! Ezen az ünnepen az Egyház a Gyermek Jézus és az igaz és istenfélő Simeon találkozására emlékezik (Lk 2,25). Az idős sztarec már hosszú évek óta feszülten várta az Üdvözítő eljövetelét a világba, és Isten a Szentlélek által kinyilatkoztatta neki, hogy a Gyermek, akit Mária a karjában tart, a régóta várt Messiás, aki minden ember számára fény lesz és világosság a pogányok megvilágosítására (Lk 2,32).
A Templomi Bemutatás — a lélek Krisztussal való találkozásának az ünnepe. Kétségtelen, hogy az Úr mindnyájunk életében tevékenyen jelen van. Ám a mindennapok gondjaiba merülve nem mindig vesszük észre jelenlétét és kegyelmének segítségét. A mai ember élete, különösen, ha fiatal, egészséges és aktív, nagy sebességgel folyik, és ez gyakran gátolja abban, hogy elgondolkodjon a legfőbb dologról, arról, ami létét valódi értelemmel és értékkel töltheti meg. Ám ha az ember erőt vesz magán, kiragadja magát a teendők körforgásából, egyedül, magában marad, lelke mélyére tekint, eljön életének egyik legfontosabb pillanata: találkozása Istennel.
Kívánom Mindnyájatoknak, drága Testvéreim, hogy ez az egyszeri találkozás az Üdvözítő Krisztussal egész életetekre való találkozássá és szolgálattá váljon, mert ─ Remete Teofán szavaival ─ „nem csupán arra kaptunk elhívást, hogy szellemileg képzeljük el ezt az áldott állapotot, hanem arra, hogy valóságosan meg is ízleljük, mivel mindenki elhívást kapott arra, hogy az Úr benne lakozzék, és őt magában hordozza, és minden vágya az legyen, hogy a lelke Vele eggyé váljon (Beszéd az Úr Bemutatásának ünnepén, 1861.).
Imádkozom az Úr Jézus Krisztushoz, hogy erősítse meg szíveteket a hitben, küldjön nektek erőt és soha meg nem fogyatkozó segítséget minden jó munkátokhoz és kezdeményezésetekhez.
Az Úr áldása szálljon rátok, az Ő kegyelmével és emberszeretetével mindig, most és mindenkor és mindörökkön örökké!
+ Kirill, Moszkva és egész Rusz pátriárkája

This post is also available in: orosz

Vélemény, hozzászólás?