Antonyij Budapesti-bécsi püspök első főpapi szolgálata a Nagyboldogasszony székesegyházban

18.január 14-én, vasárnap Antonyij Budapesti-bécsi püspök első ízben, korábbi főpapunkkal, Tyihon podolszki püspökkel közösen tartott főpapi szent liturgiát fővárosunk Petőfi téri Nagyboldogasszony templomában. A főpapokkal együtt szolgált prot. Magyar István, prot. Kim Nyikolaj, Kornyilov Dmitrij és Bulah Szvjatoszlav papok, valamint Dadányi Miklós protodiakónus és Csepizsov Vlagyimir diakónus. 

A főpapi istentiszteletre sokan jöttek el az Egyházmegye templomaiból, azért is, hogy elbúcsúzzanak volt főpásztorunktól és köszöntsék az új, kormányzó püspököt.

A szent liturgia végén Tyihon püspök atya igen meleg hangon szólt az egybegyűltekhez. Azt mondta, hálás azért az érezhető segítségért, együttműködésért, imádságos támogatásért, amelyet az Egyházmegye papjai és hívei mutattak iránta a hazánkban töltött évek során. Az új, kinevezett főpap számára pedig Isten segítségét kérte főpásztori szolgálatában. Antonyij püspök válaszában megköszönte az őszinte, testvéri fogadtatást, a hasznos, útravaló szavakat, és elmondta, nagy öröm volt számára a gyönyörű, nagy múlttal rendelkező templomban imádkozni.

Az ünnepi istentisztelet után a főpapok, a papok és a hívők közös agapén vettek részt a templom ebédlőjében.

 

This post is also available in: orosz

Vélemény, hozzászólás?