Kirill pátriárka köszöntő levele Tyihon püspökhöz, 50. születésnapja alkalmából

Kirill pátriárka levélben fordult egyházmegyénk kormányzójához névnapja és közelgő 50. születésnapja alkalmából:

Excellenciás Püspök Úr!

Szívből köszöntöm névnapja és közelgő 50. születésnapja alkalmából.

Az Ön spirituális előmenetele Szentéletű Szergij Szentháromságról elnevezett monostorában kezdődött, ahol teológiai tanulmányait végezte, szerzetesi fogadalmat tett, majd pappá szentelték, és komoly oktatói tevékenységet is folytatott. Nemsokára a Jeruzsálemi Orosz Lelki Misszióban folytatta szolgálatát, melynek – Urunk kegyelméből – vezetője is lett.

Jelenlegi főpásztori szolgálatában különféle felelős feladatokat lát el, amelyekkel az egyház elöljárója bízta meg. Ezek közé tartozik a Bécsi-ausztriai és a Magyar Egyházmegye kormányzása, a moszkvai Észak-keleti Vikariátus lelki gondozása és a «Vászonszövőkről” elnevezett Szent Miklós-templom papi szolgálatának ellátása, mint annak elöljárója. Mindezeket a feladatokat fáradhatatlanul végzi, Isten dicsőségére és Szent Egyházunk javára. 

Buzgó szolgálatának elismeréséül és 50. születésnapja alkalmából úgy érzem, megérdemelten részesül a Szentéletű Szárovi Szerafim Rend III. fokozatában.

Égi oltalmazója, Tyihon pátriárka, a szent főpásztor imái által adjon az Úr Önnek erőt, soha ki nem fogyó segítséget további püspöki szolgálatához.

Szeretettel Krisztusban:

Kirill, Moszkva és egész Rusz pátriárkája”

 

This post is also available in: orosz

Vélemény, hozzászólás?