A Magyar Egyházmegye papjai és hívei köszöntő levele Tyihon püspök névnapjára

Excellenciás Püspök Atya, szeretett Urunk!

Szívből köszöntjük égi oltalmazója, egyházunk szent és utat világító atyja, Tyihon pátriárka ünnepének napján, akinek Ön a nevét viseli!

Isten kedves és szeretett szolgája égi oltalma alatt Püspök Atya méltó módon végzi szolgálatát azokon a felelős helyeken, ahová Szent Egyházunk és annak bölcs elöljárója, Kirill pátriárka rendelte.

A Magyar Egyházmegye kormányzójaként, a mai idők spirituális kísértései és próbatételei közepette vezeti lelki nyáját, az apostol útmutatása szerint: „Legeltessétek Isten rátok bízott nyáját. Viseljétek gondját, ne kényszerűségből, hanem szabad akaratból, Isten szerint… mint a nyájnak példaképei.” (1Pt 5,2) Mind papság, mind a hívők nagyon megszerették Önt, akik tapasztalt tanítójukat és szerető atyjukat látják Önben. 

Névnapja egybeesik az Örömhírvétel ónaptár szerint ünnepével, amelynek mély jelentősége nemrég különös módon nyilvánult meg számunkra: amiként Gábriel arkangyal az üdvözítő hírt hozta a Szentséges Szűznek, úgy érkezett az öröm üzenete Egyházmegyénk részére arról a felbecsülhetetlen anyagi segítségről, amelyet az Ön munkája és közbenjárása révén kaptunk.

E jeles nap alkalmából imádságos szeretettel kívánunk Önnek testi és lelki erőt, bölcsességet és türelmet a főpásztori kereszt hordozásában, békességet és el nem múló örömet az Úrban, számos éven át!

Ísz pollá eti deszpota!

Imáit és áldását kérik az Ön szolgái, a Magyar Egyházmegye lelkészei és hívei.

 

This post is also available in: orosz

Vélemény, hozzászólás?