Kirill pátriárka együtt érez a francia néppel a Párizsban történt terrortámadásokban

????????????????????????????????????„Szívemben mély fájdalmat keltett a Párizsban elkövetett terrortámadások híre. E gonosz tettek következtében emberek százai vesztek el vagy sebesültek meg. Az Orosz Ortodox Egyház nevében őszinte együttérzésemet szeretném kifejezni Önnek és az egész francia népnek” ─ hangzik a pátriárka üzenetében, amelyet Francois Hollande-nak, a Francia Köztársaság elnökének küldött.

A pátriárka hangsúlyozza, hogy a terrorizmussal „egy határozott akaratot kell szembeállítani, amely leküzdi a meglévő nézeteltéréseket, és mozgósítja az országokat és a népeket, hogy egymással szolidárisan és bátran álljanak ellen a gonoszságnak”. 

A pátriárka imádkozik „az ártatlanul megöltek lelkének üdvösségéért, a sebesültek mielőbbi felgyógyulásáért, és azért, hogy családtagjaik, rokonaik, szeretteik nyerjenek vigasztalást, és legyenek szilárdak a megpróbáltatások elhordozásában”.

Kirill pátriárka az utóbbi napokban Bejrútban és Párizsban elkövetett terrortámadások után a kalinyingrádi Krisztus Megváltó székesegyházban mondott imát mindazokért, akik ezekben életüket vesztették vagy sebesüléseket szenvedtek.

 

This post is also available in: orosz

Vélemény, hozzászólás?