Kirill pátriárka köszöntötte Márk jegorjevszki érseket 50. születésnapja alkalmából

 

patriarhŐszentsége Kirill, Moszkva és egész Rusz pátriárkája üdvözlő levelet küldött Márk jegorjevszki érseknek, a Moszkvai Patriarkátus Határokon-túli Intézményei vezetőjének 50. születésnapja alkalmából.

 

* * *

Márk Excellenciás Úrnak, jegorjevszki érseknek, Moszkva és egész Rusz pátriárkája vikárius püspökének, a Moszkvai Patriarkátus Határokon-túli Intézményei vezetőjének és Moszkva városa északi és északnyugati vikariátusai irányításával megbízott főpásztornak

*

Excellenciás Uram!

Szívből köszöntöm Önt életének kiemelkedő évfordulója, 50. születésnapja alkalmából.

Gyermekkorától élt Önben a vágy, hogy egyházi szolgálatot végezzen, ami elvezette a Moszkvai Teológiai Szemináriumba és Akadémiára, a Szergijev Poszad-i Szentháromság-Szent Szergij monostorba, ahol teológiai képzettséget szerzett, letette a szerzetesi fogadalmat, és elnyerte a papság szentségét. További életútját a jeruzsálemi Orosz Lelki Misszióban, illetve a Moszkvai Patriarkátus Külügyi Osztályán végzett szolgálat kísérte.

Az Úrnak úgy tetszett, hogy Önt még jelentősebb szolgálatra hívja el az Ő szőlőskertjében. Immár tíz esztendeje annak, hogy nagy áldozatkészséggel végzi főpásztori szolgálatát, arra törekedve, hogy minden lélekben éhezőhöz és szomjazóhoz eljusson a krisztusi igék igazsága.

Az egyház az Ön főpásztori gondoskodására bízta Moszkva város északi és északnyugati vikariátusait és a bécsi-ausztriai, ill. a budapesti egyházmegyét. Emellett sikeresen látja el a Moszkvai Patriarkátus Határokon-túli Intézményei és a kitüntetések előterjesztésével foglalkozó Pátriárkai Bizottság vezetését, valamint a moszkvai Horosevo városrész Szentháromság-templomának elöljárói tisztjét.

Buzgó szolgálatára és 50. születésnapjára való tekintettel méltányosnak tartom, hogy kitüntessem Önt a szent és igaz Moszkvai Dániel fejedelemről elnevezett érdemrend II. fokozatával.

Imádkozom, és kívánok Önnek Istentől kegyelmes segítséget további főpásztori szolgálatához, jó egészséget és lelki erőt, számos éven át!

Szeretettel az Úrban:

+Kirill, Moszkva és egész Rusz pátriárkája

(forrás: www.patriarchia.ru)

This post is also available in: orosz