Az Egyházmegye papsága és hívei levélben köszöntötték Márk érsek atyát 50. születésnapja alkalmából

arhmarkExcellenciás Érsek Atya, szeretett Főpásztorunk!

A Magyar Ortodox Egyházmegye papsága és hívő nyája szívből köszönti Önt életének kiemelkedő évfordulója, 50. születésnapja alkalmából!

Az Ön jubileuma nemcsak a mi egyházmegyénk, hanem az egyház egésze számára örömünnep.

Az egyház érdekében végzett felelősségteljes szolgálatának első pillanatától kezdve mind a mai napig Ön egyike Őszentsége Kirill pátriárka legközelebbi munkatársainak, aki fáradságot nem kímélve teljesíti az egyház elöljárójától kapott felelősségteljes feladatokat, többek között a Moszkvai Patriarkátus Határokon-túli Intézményei és Moszkva város északi és északnyugati vikariátusainak vezetését.

Bármilyen, az egyház által Önre bízott feladatot lát is el, legyen az missziós, tudományos, lelkipásztori vagy adminisztratív szolgálat, az Önre jellemző életbölcsességgel, Isten és az emberek előtti felelősségérzettel és a rábízott lelkek iránti jó szándékkal teszi.

Élete, amely az egyház iránti buzgó szolgálat jegyében telt, most elérkezett ahhoz a szakaszához, amikor a lelki és a testi erő összekapcsolódik az évek során szerzett gazdag tapasztalattal, amikor „a jó tetteknek dicsőséges a gyümölcse és a bölcsesség gyökere nem vész el” (Bölcs 3,15)

Mi is osztozunk a mostani évforduló kapcsán érzett örömben nagyszámú lelki nyája tagjaival, és szívből kívánjuk, hogy a mi Urunk Jézus Krisztus erősítse meg Önt felelősségteljes és nemes szolgálatában, és ajándékozzon Önnek lelki békét, szívbéli örömet s jó egészséget, számos éven át!

„Ιsz pollá éti dészpota”, szeretett Érsek atyánk!

This post is also available in: orosz