Kirill pátriárka levélben köszöntötte Orbán Viktort hatvanadik születésnapja alkalmából

Őexcellenciája Orbán Viktor Úrnak, Magyarország Miniszterelnökének

Excellenciás és Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Szívből köszöntöm Önt hatvanadik születésnapján!

Ön egész életét a szülőhazája hasznára végzett feladatoknak szentelte, számos sikert ért el e nem könnyű pályán, amelyek jó hírt szereztek Önnek, olyan embernek, aki szilárd meggyőződéssel rendelkezik, felelős és elveihez hű állami vezető, készen arra, hogy a nemzeti érdekeket következetesen megvédje. Nagyrészt az Ön kitartó erőfeszítéseinek köszönhető, hogy Magyarország biztosan és töretlenül halad előre a társadalmi és gazdasági fejlődés útján, független kül- és belpolitikát valósít meg. Jó érzés látni, hogy Ön nagy figyelmet szentel a keresztény értékek megőrzésének a társadalomban és a család és a házasság intézménye megerősítésének.

Hálásak vagyunk Önnek azért a segítségért, amelyet az Orosz Ortodox Egyház Budapesti és magyarországi Egyházmegyéje tevékenységének nyújt. A magyar kormányzat részvételével templomok felújítása folyik, jelentős tervek valósulnak meg, amelyek az emberek spirituális felvilágosítását szolgálják, ugyanakkor a népeink közötti baráti kapcsolatok fejlesztését is elősegítik.

Figyelemmel kísérve az Ön kiemelkedő hozzájárulását a hagyományos erkölcsi értékek megerősítéséhez az európai társadalom életében, és tekintettel az Ön személyes és jelentős ünnepnapjára, igazságosnak és méltónak érzem, hogy a „Dicsőség és becsület” rend I. fokozatában részesüljön.

Kívánok Önnek jó egészséget, Istennek bőséges segítségét és további sikereket honfitársai javára végzett felelős munkáiban!

Tisztelettel:

+Kirill, Moszkva és egész Rusz pátriárkája

This post is also available in: orosz