Hilarion metropolita könyvei az idei Szent István könyvhéten

A Szent István könyvhét a magyarországi keresztény kiadók legfontosabb eseménye. Ennek a tekintélyes eseménynek az a célja, hogy a közvélemény évente átfogó képet kapjon a spirituális irodalomról, megismertesse az olvasókat a keresztény kiadókkal, a legfrissebb kötetekkel és szerzőikkel. A Szent István Társulat e könyvhét megszervezésével igyekszik tovább ösztönözni az írott és a nyomdai keresztény hagyományt, amely a magyar nemzeti kultúra részét képezi. 

A sokféle könyvbemutató és vásár alkalmával a budapesti Ferencziek-terére látogatók megismerhetik és elbeszélgethetnek a szerzőkkel, megvásárolhatják könyveiket és dedikálást is kérhetnek tőlük.

A Kairosz Kiadó és a Bizánci Forrás alapítvány együttműködése eredményeként került sor Hilarion metropolita műveinek a kiadására. Ezeket között szerepelnek: A Hit Titka (3. kiadás), Ortodox Katekizmus, Szír Szent Efrém nagyböjti imája és Jézus Krisztus (2. kiadás).

Május 19-én Hilarion metropolita meglátogatta a könyvvásárt, röviden bemutatta saját könyveit az olvasóknak, és kérésre dedikálta a megvásárolt példányokat.

 

This post is also available in: orosz