Porfirije szerb pátriárka látogatása Magyarországon, Hilarion metropolitarészvételével

2022. szeptember harmadikán hálaadó istentisztelet volt a budapesti, Szerb utcai szerb ortodox templomban, amelyet a Magyarországon hivatalos látogatáson tartózkodó Porfirije szerb pátriárka vezetett. Lukijan budai szerb ortodox püspök meghívására Hilarion metropolita is részt vett az ünnepi istentiszteleten, melynek végén a szerb ortodox egyház elöljárója köszöntötte a helyi ortodox egyházak képviselőit, és a jelenlévők előtt felelevenítette a Budai Szerb Ortodox Egyházmegye történetét. Külön kiemelte Lukijan püspök egyházmegyei szolgálatát, kiemelkedő érdemeit, és köszöntötte húszéves jubileuma alkalmából a budai püspöki székben. 

Aznap este ünnepi fogadás volt, amelyet a Szerb Köztársaság budapesti nagykövete, I. Todorov adott Porfirij pátriárka tiszteletére, és amelyen főpásztorunk, Hilarionmetropolita is részt vett.

Hilarion metropolita a Porfirij pátriárkával való beszélgetés során, más fontos kérdések és véleménycsere mellett, ismertette a Budapest-magyarországi Egyházmegye (Moszkvai Patriarkátus) életét, külön kiemelve a Budai Szerb Egyházmegyével való sokéves és jó együttműködést.

Служба коммуникации ОВЦС, 05.09.2022. 

This post is also available in: orosz