Hilarion metropolita szolgálata a budapesti Radonyezsi Szent Szergij templomban

2022. augusztus 18-án, az Úr Színeváltozása ónaptár szerinti ünnepének előestéjén Hilarion Budapest-magyarországi metropolita virrasztó istentiszteletet tartott a budapesti Radonyezsi Szent Szergij templomban. Az oltárban főpásztorunkkal együtt imádkozott Timóteus vosztrai metropolita (Jeruzsálemi Patriarkátus) és Tyihon Berlin-németországi érsek (Moszkvai Patriarkátus). 

Főpásztorunkkal együtt szolgált: prot. Kádár Iván, a budapesti Radonyezsi Szent Szergij templom parochusa, prot. Kim Nyikolaj, hévízi parochus, prot. Tatárka Kirill, a miskolci Szentháromság templom papja, Sipos Barnabás, a debreceni Szentháromság templom parochusa, Szvirko Dmitrij, ürömi pap. A diakónusi szolgálatot Cshikvadze Arcsil végezte, aki a Berlin-németországi egyházmegyéből érkezett. Az énekszolgálatot az egyházközség kórusa látta el Hegedüs Iván karnagy vezetésével.

Az istentisztelet végén Iván parochus atya köszöntötte főpásztorunkat, kiemelte minden hívő és egyházmegyei pap örömét afölött, hogy Hilarion metropolita visszatért hazánkba, ahol számos lelki gyermeke és tanítványa van.

A főpásztor megköszönte a parochus meleg szavait, köszöntötte a jelenlévő főpapokat, akik vele együtt osztották meg az ünnep örömét, és kiemelte, hogy a legjobb emlékei vannak korábbi magyarországi szolgálatának éveiről.

Ezután a helyi papok és hívők köszöntötték a főpásztort papi szolgálatának 35. évfordulója alkalmából.

 

This post is also available in: orosz