Ilarion metropolita megbeszélése Azbej Tristan államtitkárral

2022. július 26-án Ilarion, Budapest-magyarországi metropolita találkozott Azbej Tristannal, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkárral.

A megbeszélés elején a magyar kormány képviselője melegen üdvözölte főpásztorunkat kinevezése alkalmából, és kifejezte reményét, hogy a jövőben tovább erősödnek Magyarország és az Orosz Ortodox Egyház kapcsolatai az üldözött keresztények megvédelmezése ügyében. 

Ilarion metropolita felidézte, hogy előző találkozása Azbej államtitkárral 2019. november 28-án történt, amikor Budapesten került megrendezésre az üldözött keresztények megsegítése ügyében meghirdetett II. Nemzetközi Konferencia. Megvitatták, milyen lehetőségei vannak az együttműködésnek a közel-keleti keresztények megsegítésére, és megállapodtak, hogy a továbbiakban is tartják a kapcsolatot.

A látogatás végén Ilarion metropolita megajándékozta az államtitkárt magyar nyelven is megjelent könyvével, a „Katekézissel”. Azbej államtitkár ezt a másik könyvvel viszonozta, amelyben azok a tanúságtételek lettek egybegyűjtve, amelyek a közel-keleti keresztények megpróbáltatásairól szólnak, melyeket el kell szenvedniük.

 

This post is also available in: orosz