Ilarion metropolita látogatása az ortodox gyermektáborban és találkozása az oroszországi nagykövettel

2022. június 28-án, kedden főpásztorunk meglátogatta az ortodox gyermektábort, amelyet a Budapest-magyarországi Egyházmegye szervezett nem messze Hatvantól. A táborban több mint negyven oroszajkú, különféle életkorú gyermek vesz részt hazánkból, Oroszországból és Ukrajnából. Ilarion metropolita Krisztus Urunk földi életéről és megváltó művéről tartott beszélgetést a gyermekek között, akik élénk érdeklődéssel hallgatták és számos kérdést tettek fel. 

A beszélgetés után Kornyilov Dmitrij atya, a Szentháromság egyházközség papja és Váradi Katalin táborvezető mutatta meg főpapunknak a tábort és területét, bemutatta a tábor működését biztosító személyeket, ezt követően pedig megvitatták a gyermekek, fiatalok lelki vezetésének, nevelésének kérdéseit, a jövővel kapcsolatos terveket.

Ugyancsak kedden találkozott főpásztorunk az Oroszországi Föderáció nagykövetével, J. A. Sztanyiszlavval, akivel megbeszélést folytatott az egyházmegye és a nagykövetség együttműködésének lehetőségeiről, az egyházmegye pasztorális gondoskodásáról az oroszajkú hívek iránt és más kérdésekről.

 

This post is also available in: orosz