Az Orosz Ortodox Egyház szinódusi bizottságai vezetőinek sajtótájékoztatója a koronavírus megítéléséről és a hívők magatartásáról

Az Egyház képviselői 2020. március 3-án, a Nagyböjt kezdete alkalmából tartott sajtótájékoztatón mondták el, hogyan kell az Egyháznak és a hívőknek viszonyulnia a koronavírus fenyegető terjedéséhez.

A szinódus Társadalmi és média-kapcsolatok Hivatalának vezetője, Legojda V. R. arról szólt, hogy jelenleg az ortodox templomok istentiszteleti rendjében semmilyen változtatást sem terveznek a koronavírus megjelenésével kapcsolatban. 

A szinódus Oktatási Osztályának vezetője prot. Kozlov Makszim azt hangsúlyozta, az Egyházban él a hit, hogy a szent áldozás, a Krisztus Testében és Vérében való részesedés által a vírus nem terjedhet másra, ámde egy beteg ember jelenléte miatt a templomban más hívők is megbetegedhetnek. Azaz, a hitünk nem terjedhet odáig, hogy a fertőző betegségek az ortodox keresztényeket egyáltalán nem érinthetik.

A papság szolgálatáról szólva Kozlov atya azt mondta, hogy a papoknak bármilyen körülmények között Isten oltára előtt kell állniuk.

Синодальный отдел по взаимоотношениям Церкви с обществом и СМИ / Патриархия.ru

This post is also available in: orosz

Vélemény, hozzászólás?