Kirill pátriárka beszéde az „ifjúság napja” alkalmából

2017.február 15-én, az Úr Templomi Bemutatása ónaptár szerinti ünnepén, Kirill pátriárka a következő üzenettel fordult az ifjúsághoz:

„Kedves Testvéreim és Nővéreim!

Az Úr Templomi Bemutatásának ünnepén Egyházunk, sokéves hagyomány szerint, az ifjúságért imádkozik, reménnyel tekint azokra, akikre az a feladat vár, hogy megőrizzék és hirdessék az ortodox keresztény hitet az elkövetkező évtizedekben. 

Az Úr, amikor a tanítványaihoz fordult, és rajtuk keresztül mindnyájunkhoz, nem véletlenül nevezte őket a „föld sójának” (Mt 5,13-14). Amiként a só jobbá teszi az ételek ízét és az ételek anyagát megőrzi a romlástól, a keresztények is arra kaptak elhívást, hogy átalakítsák a világot a keresztre feszített és feltámadott Úr Jézusról szóló meggyőző tanúságtételükkel, a szeretet és az irgalom cselekedeteivel Üdvözítőjük igazi követőinek bizonyuljanak. E szavak különös erővel és jelentőséggel szólnak a fiatalokhoz, akik hagyományosan nagyobb aktivitással vesznek részt a közösségi életben, és képesek arra, hogy jelentékeny befolyást gyakoroljanak az abban folyó eseményekre. Adja Isten, hogy a ti hitetek sója soha se veszítse el „ízét” (Mt 5,13), jó tetteitek fénye messze világítson mind a közel, mind a távol lévők számára, hogy mindig dicsőítsék Atyánk nevét, aki a mennyben van (Mt 5,16), Krisztus hite pedig gyökeret verjen kortársaink szívében.

Szívből köszöntelek Mindnyájatokat az ünnep alkalmából, jó egészséget kívánok, békességet, bőséges kegyelmet Attól, aki az üdvözüléshez vezető út szűk kapuját megnyitotta előttünk.

Isten áldása kísérjen Benneteket életetek minden napján!

+Kirill, Moszkva és egész Rusz pátriárkája

(Ford. I. T.)

 

This post is also available in: orosz

Vélemény, hozzászólás?