Kirill pátriárka részvétnyilvánítása a budapesti iskolások olaszországi tragikus szerencsétlensége alkalmából

12346Kirill pátriárka részvétét nyilvánította Orbán Viktornak, Magyarország miniszterelnökének az Olaszország északkeleti részén bekövetkezett súlyos balesettel kapcsolatban, amelyben magyar iskolások vesztették életüket, ill. szenvedtek sérüléseket. 

Hírügynökségi jelentések szerint a balesetben legalább tizenhatan életüket veszítették, a túlélők száma harminckilenc és sok a súlyos sérült. A magyar iskolások egy franciaországi alpesi sí-táborból tartottak hazafelé. 

+

Őexcellenciája Orbán Viktor úrnak, Magyarország miniszterelnökének

Excellenciás, Tisztelt Orbán Úr!

Mély szomorúsággal értesültem arról a súlyos balesetről, amely Olaszország északkeleti részén történt, és amelyben magyar iskolások veszítették életüket és sérültek meg. Az Orosz Ortodox Egyház nevében őszinte részvétemet fejezem ki Önnek és Magyarország egész népének.

Amikor szembe találjuk magunk a valóságos emberi fájdalommal — a fájdalommal, amely átjárja és megsebzi lelkünket, mindig megpróbáljuk megtalálni a lelki megnyugvást és megerősítést az Úrnál, hozzá fordulunk forró imáinkkal. Ezekben a napokban szívem és imáim Önnel és az Ön népével vannak, amely mélyen átéli a bekövetkezett tragédiát.

Az emberszerető Isten gyógyítsa be a baleset sérültjeinek sebeit, vigasztalja meg a bánkódókat, és küldje le végtelen irgalmát mindazokra, akiket ez a szörnyű szerencsétlenség érintett.

Tisztelettel:

+Kirill, Moszkva és egész Rusz pátriárkája

This post is also available in: orosz

Vélemény, hozzászólás?