Megjelent a 20. századi görög atyák mondásainak gyűjteménye: „Légy elrejtett ember”!

Διδαχές ΓερόντωνKedves Híveink, honlapunk Látogatói!

Örömmel értesítünk mindenkit, akik kedvelik és hűségesen olvassák az Odigitria Könyveket, hogy pár napja jelent meg az Odigitria és a Jel Kiadó közös gondozásában az Odigitria Könyvek sorozatának legújabb, 12. kötete, amelynek szerzője Dionísziosz Tácisz görög pap. Címe:

“Légy elrejtett ember!”

Szemelvények XX. századi görög ortodox atyák tanításaiból

A könyv teljes ára: 2.400 Ft, de kedvezményes vásárlásra is van lehetőség, mégpedig:


  1. a „bookline”-on (jelenleg 15 % kedvezménnyel):
    http://bookline.hu/product/home.action?_v=Dionisziosz_Tacisz_Legy_elrejtett_ember_Szemelvenyek_XX_szazadi_gorog_ortodox_atyak_tanitasaibol&id=285352&type=22
  2. a „prosperod” weboldalon (20 % kedvezménnyel):
    http://www.prosperod.hu/katalogus/kereso/search.html?kiado=72

(itt a sorozat korábbi kötetei is megtalálhatók),

  1. a „Libri” könyvterjesztő pedig a honlapján ígéri, hogy beszerzi az Odigitra Könyvek sorozatának legújabb kötetét:
    http://www.libri.hu/konyv/dionisziosz_tacisz.legy-elrejtett-ember.html

Itt is elolvasható  a könyv rövid ismertetője és tartalomjegyzéke, egyéb hasznos adatokkal együtt.

A Szent István Társulat Kossuth Lajos utcai boltjában is hamarosan árusítani fogják, és valószínűleg más, egyházi könyvesboltban is kapható lesz.
A nyíregyházi Szent Atanáz Bolt is hirdeti:
https://www.facebook.com/szentatanaz.bolt.1

Végül még egy jó ötlet a vásárlásra:

május 9-től (hétfőtől) 14-ig (szombat délig) a Ferenciek terén idén is megrendezésre kerül a Szent István Könyvhét, ahol a Jel Kiadó kedvezménnyel fogja árusítani legújabb könyveit, közöttük az Odigitria Kiadó újabb és régebbi köteteit is. Keressék fel a Jel Kiadó sátrát a Ferences templom előtt!

 

+

 

„Éjinai Jerónimosz atya hasznos tanácsa: »Légy másmilyen kívülről, mint amilyen belül vagy. Hogy is mondjam csak? Légy elrejtett ember!«” (VII. fejezet, 13.)

Többek között ezeket a belső életre ösztönző egyszerű, ám lelki hasznú szavakat idézi könyvében a szerző, Dionísziosz Tácisz ortodox pap, aki a görögországi Kónica városában templomi elöljáróként szolgál. Gyűjteménye, amelyet nem csupán szerzeteseknek, hanem világi hívőknek is szánt, tizennégy, közelmúltbeli görög lelkiatya mondásait, spirituális tanácsait tartalmazza. Közülük néhány név már ismerősen cseng a magyar olvasók számára. Többségüket azonban csak most ismerhetjük meg e különböző, mindenkori problémákat és napjaink aktuális kérdéseit is érintő, témák szerint csoportosított válogatásban, amely egyszersmind töretlen, eleven folytatása a kora keresztény „atyák mondásai” (apophthegmata patrum) műfajnak.

E kötet végén az idézett lelkiatyák életrajzából nemcsak különleges, XX. századi görög ortodox életutak rajzolódnak ki, hanem az is kiderül, hogy közülük sokan szent életükkel igazolták szóbeli tanításaikat.

 

Odigitria Kiadó

 

Vélemény, hozzászólás?