Főtisztelendősége, kedves Tibor atya! Szívből köszöntjük Önt élete e jeles napján, születése 70. évfordulójának alkalmából.

Főtisztelendősége, kedves Tibor atya!

Szívből köszöntjük Önt élete e jeles napján, születése 70. évfordulójának alkalmából.

Az egyház szolgálatában töltött évei egy egész korszakot ölelnek fel a Magyar Ortodoxia történetében. Már ifjú éveiben fellángolt szívében a szeretet Krisztus iránt és egész életét az Úr szent oltárának szentelte. Szellemi bölcsességet gyűjtött nagy tanítónk, Őszentsége Kiril, Moszkva és egész Oroszország Patriárkájától, mikor ő volt a szentpétervári hittudományi iskolák rektora. 

Emellett kiváló világi szakmát is szerezve minden tudását és tehetségét Isten szolgálatába állította. Fáradhatatlanul hírdette az Öröm Hírt, nemcsak templomokban, de egyetemi előadótermekben, televíziós és rádiós műsorokban egyaránt. Az Ön bölcs és nyugodt szava a szellemi élet tapasztalatainak szelencéje akár a hívők, akár azok számára, kik csak keresik az utat Istenhez.

Egyházunk vezetőségének aktív munkatársaként, segített az egyház hajójának kormányzásában a társadalmi változások nyugtalan éveiben, megőrizve és megsokszorozva azt a hagyatékot, amit Krisztus Főpásztorunk bízott ránk.

De Ön ma is az igaz hitben rendíthetetlen, korunk szellemi kihívásainak és nehézségeinek közepedte is, élvezi hittestvéreinek és a hívek kitartó szeretetét és a megérdemelt elismerést Magyarország tudományos és kultúrális köreiben.

Tanítványok egész seregét nevelte Ön fel, köztük papokat, a hittudomány és a művészet ismerőit és közéleti személyiségeket egyaránt. Sokan ismerik és becsülik az Ön jóságát és segítőkészségét, egyszerűségét és szívességét bárminemű és rangú ember iránt.

Az Ön pásztori szolgálatát jellemezve az apostol szavait idézhetjük: Ön mindig Isten nyáját pásztorolta, amilyen nyája volt, nem kényszerűségből, de kedvvel és Istennek tetszően, sohasem uralkodva Isten örökségén, de mindenben példát mutatva a nyájnak (1 Pet. 5. 2).

Főtisztelendő uram, élete ezen ünnepélyes pillanatában egész szívből kívánunk Önnek jó egészséget és Isten bőséges áldását egyházi szolgálatának még sok-sok évére.

Istenben való szeretettel,

Márk, Jegorjevszkij érsek, a Moszkvai Patriarkátus Magyar Egyházmegyéjének kormányzó főpapja,

a Magyar Egyházmegye papsága és hívei

2015. április 7.

 

2 thoughts on “Főtisztelendősége, kedves Tibor atya! Szívből köszöntjük Önt élete e jeles napján, születése 70. évfordulójának alkalmából.

  1. Kedves Tibor atya!
    Ha egy kis kesessel is, de fogadd szivboljovo jokivansagainkat innen a tavoli Ausztraliabol is. Aldjon meg Urunk “na mnogaja lyeta” Teged, csaladodat es a hiveidet! Halasak vagyunk Istennek, hogy ismerunk es buszkek vagyunk, hogy a baratunknak hivhatunk.
    Olelunk barati szeretettel Feltamadt Urunkban
    Tolmacsov Vaszilij, Marina es csalad

Vélemény, hozzászólás?