Magyar katolikus papok csoportja Szentpétervár nevezetességeivel ismerkedett

Június 24-28. között került sor magyar katolikus papok és teológusok egy csoportjának szentpétervári utazására Kis László hévízi és keszthelyi esperes vezetésével. Az utat a hévízi ortodox egyházközség szervezte a Szentpétervári Teológiai Akadémia, Szent Cirill és Metódról elnevezett posztgraduális doktori iskolája és a kolpinói Úr Mennybemenetele templom közössége támogatásával.

A csoport tagjai voltak: László Dezső, a veszprémi Regina Mundi templom plébánosa, Takáts István pap, a Veszprémi Hittudományi Főiskola adjunktusa, Martos Levente Balázs docens, a Győri Hittudományi Főiskola tanára és Peters Jelena tolmács, a hévízi ortodox egyházközség tagja.

A magyarországi látogatók utazásuk során megismerkedtek a Szentpétervári Teológiai Szeminárium és Akadémia oktatótanáraival, Kolpino és Kronstadt városok ortodox templomaink papjaival és híveivel, megtekintették az északi orosz főváros nevezetességeit, felkeresték Carszkoje Szelo és Peterhof híres parkjait, palotáit, vízeséseit.

Az utazás eredménye nem csupán a vendéglátók iránt érzett hálában, a pompás északi fővárossal és az orosz kultúra legjobb alkotásaival való megismerkedés lehetőségében foglalható össze, hanem abban is, hogy további tervek születtek a keresztény közösségek közötti kapcsolatok fejlesztésére egyházközségek és egyházi iskolák részvételével.

This post is also available in: orosz