Hírek a Magyar Ortodox Egyházmegye szegedi és a szentesi egyházközségéből

(2004. június-2005. február)

2004. júniusától, a szegedi Szent György egyházközség is bekapcsolódott a Csillag Börtönben végzett pasztorizációba. Havi rendszerességgel van Szent Liturgia román és egyházi szláv nyelven olyan, más országokból Szegedre került elítéltek részére, akik ortodox keresztségben részesültek.

2004. október 30-án, Halottak Szombatján, halotti megemlékezésre került sor a szentesi temető ravatalozó-kápolnájában. A szertartáson 14 hívő vett részt.

2004. december 2-án, a Nagyváradi Egyetem Teológiai Fakultásán, a „Filokália-estk” keretében elhangzott Imrényi Tibor lelkész előadása „Lélek és test gyógyítása az Újszövetségben” címmel. Az előadást a lelkész betegsége miatt Imrényi Dávid teológus olvasta fel. Imrényi Dávidot a nagyváradi útra Kallinik atya, a Magyarországi Román Ortodox Egyházmegye lelkésze, és a szegedi hívők egy csoportja is elkísérte.

2005. január 16-23. között, a keresztény egységhét keretében, a Szent György egyházközség parochusa 19-én, szerdán a Harmati utcai Idősek Otthonában lévő templomban, 23-án vasárnap este pedig a Dóm altemplomában szolgált igehirdetéssel. A Szent Demeter kamarakórus január 19-én az újszegedi római katolikus templomban szerepelt négy egyházi énekkel.

2005. január 18-án, kedden, a keresztény egységhét keretében, a szentesi központi református templomba gyűltek össze istentiszteletre a szentesi keresztény egyházak papjai és hívei. Ennek keretében Imrényi Tibor, a szegedi Szent György egyházközség lelkésze tartott elmélkedést.

2005. február 13-án a Dómban, a nyugati naptár szerint Szent Cirill és Metód ünnepének előestéjén, az istentisztelet keretében a Szent Demeter kamarakórus bizánci énekeket adott elő, Imrényi Tibor lelkész pedig igehirdetéssel szolgált.