A debreceni Szent Háromság templom 20 éves jubileuma

2023. szeptember 30-án ünnepelte fennállásának 20. évfordulóját a debreceni Szent Háromság egyházközség. 20 évvel ezelőtt a magyar egyházmegye kormányzó főpapja, Hilarion bécsi és ausztriai püspök végezte az első Liturgiát Debrecenben. Ekkor még nem volt ortodox templom a városban, az istentiszteletet a római katolikus székesegyházban tartották. 

Erre az eseményre emlékezve 2023. szeptember 30-án Hilarion budapesti és magyarországi metropolita Szent Liturgiát tartott a debreceni Szent Háromság templomban. A metropolitával együtt szolgáltak: Imrényi Tibor protoierej, Cosmin Popp protoierej, Szegedi Szabolcs pap, Vitéz-Aranyosi Gellért és Li Vjacseszlav diakónusok.
A főpásztor prédikációjában megköszönte a a parochiát munkáját, és köszöntötte a megjelent vendégeket, köztük Fülöp (Kocsis) görögkatolikus metropolita-érseket, más keresztény felekezetek képviselőit és Puskás Istvánt, Debrecen alpolgármesterét.

Az istentisztelet után az egyházközség ünnepi Agapéra hívott mindenkit.

Ezt követően Hilarion metropolita ortodox ikonkiállítást nyitott meg egy városi művészeti galériában, ahol az egyházközség kórusa adott egy kis koncertet.

Fotók itt

This post is also available in: orosz