A szerb pátriárka köszöntője Hilarion metropolita papi szolgálatának 35. évfordulóján

Az Úr Színeváltozásának ónaptár szerinti ünnepére, 2022. augusztus 19-re Porfirij szerb pátriárka levélben köszöntötte Hilarion metropolitát papi szolgálatának jubileumi évfordulója alkalmából. Köszöntőjében a pátriárka kiemelte: 

Ifjúkorától buzgón munkálkodva az Úr szőlőjében, Ön »erőről erőre halad« (LXX Zsolt 83,8), és személyes példájával tesz tanúságot kortársainak arról az örömről, amely az Üdvözítő követőinek jut osztályrészül. Számos képességgel és ajándékkal rendelkezve, melyekkel a Teremtő bőkezűen kitüntette Önt, nagy szeretettel munkálkodik a Szent Egyház dicsőségén. Az Ön életútját tudományos-teológiai munkák és zenei művek sokasága fémjelzi. Már számos nemzetközi találkozón vett részt, dialógust folytatott különböző vallási hagyományok képviselőivel, fellépett a tömegtájékoztatási eszközökben, és mindenkor arra törekszik, hogy érthetően és meggyőzően tegyen tanúságot a mi Urunkról és Üdvözítőnkről, az ortodox hit átalakító és teremtő erejéről, a kereszténység nagy történelmi, lelki és kulturális örökségéről.”

Záró soraiban Porfirij pátriárka jókívánságait küldte a jubileumát ünneplőnek:

Ezen az ünnepi napon kívánok Eminenciádnak kiváló egészséget és fentről való segítséget további szolgálatában, istenszerető nyájának pedig békességet és örömet az Úrban.”

This post is also available in: orosz