Márk metropolita találkozása a magyar miniszterelnök-helyettessel, Semjén Zsolttal

November 30-án főpásztorunk a magyar kormány miniszterelnök-helyettesével, Semjén Zsolttal találkozott hivatali rezidenciájában. A miniszterelnök-helyettes elmondta főpapunknak, milyen munkát végez a magyar kormány a hagyományos értékek megőrzésében a társadalomban, a családok megerősítése terén, a keresztény egyházak támogatásában. 

Márk metropolita mély háláját fejezte ki a magyar kormánynak és személyesen Orbán Viktor miniszterelnöknek, valamint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek azért a hatalmas segítségért, amelyben a Magyar Egyházmegyét részesítették. E támogatásnak köszönhető most, hogy folyik a budapesti Nagyboldogasszony és a tokaji Szt. Miklós templom felújítása, a hévízi templom építése és a miskolci Szentháromság templom felújításának előkészítése.

Semjén Zsolt arról biztosította Márk metropolitát, hogy a magyar kormány a jövőben is folytatja a hagyományos értékek megerősítésének, a keresztény egyházak támogatásának a politikáját, amelybe természetesen a Magyar Egyházmegye is beletartozik, amit főpásztorunk köszönettel fogadott.

A megbeszélésben Bulah Szvjatoszlav pap, egyházmegyei titkár is részt vett.

This post is also available in: orosz